• Maak jouw website veiliger met een SSL-certificaat
  • Beveiligde website
  • Geeft vertrouwen
  • Hoger in Google zoekresultaten

Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden!

Waarom een SSL-certificaat ?

SSL, herkenbaar aan HTTPS vóór de URL, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar deze website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. SSL werkt twee kanten op: met een SSL verbinding zorg je ervoor dat niet kan meegelezen kan worden met wat men naar de website verstuurt of er ophaalt, maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt onderweg aangepast kan worden. Als eigenaar van de website wil je natuurlijk 100% zeker weten dat de bezoekers op jouw website te zien krijgen wat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.

Wanneer kies ik voor (extended validation) EV certificaten?

Een certificaat met een uitgebreide validatie (Extended Validation, of EV) is geschikt voor commerciële websites zoals bijvoorbeeld banken, webshops of overheidsinstanties. Alle bedrijven die werken met privacy gevoelige informatie. Voor dit type validatie worden de bedrijfsgegevens gecontroleerd met behulp van een openbaar register, zoals het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als resultaat worden de bedrijfsgegevens weergegeven in de certificaat details, en het groene slotje en de bedrijfsnaam worden getoond in de adresbalk zodat de bezoeker er op kan vertrouwen daadwerkelijk met de website van het genoemde bedrijf van doen te hebben.

Wanneer gebruik ik een wildcard certificaat?

Als je bijvoorbeeld meerdere hosts (subdomeinen) of gedeeltes van jouw website beschikbaar stelt onder diverse namen onder hetzelfde domein kun je kiezen voor een wildcard certificaat. Je kunt dan een onbeperkt aantal subdomeinen beschermen met één enkel certificaat. Zo kan je bijvoorbeeld één enkel certificaat gebruiken voor webshop.mijndomein.nl, mobile.mijndomein.nl, www.mijndomein.nl, webmail.mijndomein.nl etc. en zo hoef je dus niet voor elke naam een apart certificaat aan te vragen.

Kan ik ook meerdere domeinen beschermen met een enkel certificaat?

Als jouw website bekend is onder meerdere domeinnamen, zoals bijvoorbeeld www.bedrijfsnaam.nl, www.nieuwebedrijfsnaam.nl, www.bedrijfsnaam.be en webshop.bedrijfsnaam.com kan jij dit ook beschermen met één enkel SSL-certificaat. Dit heet een multidomain SSL-certificaat. Je hoeft dan dus niet voor alle namen een apart certificaat te bestellen. Neem voor de mogelijkheden contact op met onze servicedesk.

Wat zijn WHOIS-gegevens?

In de openbare WHOIS-gegevens zijn de contactgegevens van de eigenaar van een domeinnaam opgenomen. Via het WHOIS-systeem kan iedereen deze gegevens opvragen. Zo is de houder van een domeinnaam altijd bereikbaar. Kijk bij https://www.sidn.nl voor de WHOIS gegevens van een .NL domein. Voor andere domeinextensies kan je kijken op http://www.iana.org/domains/root/db