.nl Control geeft je maximale controle over je domeinnaam. Als je kiest voor .nl Control, gaan alle belangrijke veranderingen eerst langs jou of degene die je daarvoor aanwijst.

Voordelen op een rij

 • Jij bepaalt wie wijzigingen mag doorvoeren op je domeinnaam.
 • SDIN belt je altijd om te controleren of de wijziging gewenst is.
 • SDIN voert de wijziging pas door na ontvangst van een handtekening; dubbele controle, dus.

Hoe werkt .nl Control?

Een domeinnaam met .nl Control heeft de status limited (beperkt). Die status betekent dat SDIN alle verzoeken voor veranderingen controleert. SDIN belt je op en vraagt je om je handtekening te zetten om het verzoek te bevestigen.

Is .nl Control iets voor jou?
.nl Control is interessant als jouw domeinnaam van veel waarde is. Of als misbruik veel schade kan aanrichten, zoals bij een webshop. Dan is extra controle zeker het overwegen waard.

 

Voor welke veranderingen geldt de bescherming?

 • veranderen van domeinnaamgegevens:
  • houder, admin-c, tech-c, nameserver, DNSSEC-sleutelmateriaal
  • domeinnaam verhuizen
  • domeinnaam opheffen
  • wijzigen van de glue records van de in-zone nameserver (optioneel).

Hosting & Domeinregistratie via ZETA

Registreren
Bij ons registreert u snel en makkelijk in een paar stappen uw gewenste domeinnaam via ons partner portal ZAP.

Verhuizen
Als u al een of meerdere domeinnamen heeft geregistreerd bij een andere partij, dan kunt u deze heel simpel naar ons toe verhuizen.

 

Aanvullende diensten
Ook aanvullende diensten zoals (web)hosting, DNSSEC activatie en secure mailrelays kunnen worden geactiveerd vanuit het portal ZAP. Wanneer gewenst kunnen verschillende diensten ook worden gekoppeld aan het cyberplatform InConrol.ONE.

 

IN DE MEDIA

ZETA wint Rabo ICT Start-up Award bij Foodvalley ICT Awards

Wat zijn we trots! ZETA heeft de Rabo ICT Start-up award gewonnen tijdens de FoodValley ICT Awards. De awards werden maandagavond, 18 november, uitgereikt door ICT Valley in de Basiliek in Veenendaal. De Foodvalley ICT Awards is een initiatief van ICT Valley en ICT Campus en biedt een podium aan […]

Lees meer

Stijging van .nl-domeinen die veilig e-mailen ondersteunen

Het aantal .nl-domeinen dat standaarden voor veilig e-mailen ondersteunt is vorig jaar verder gestegen. Dat meldt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de beheerder van .nl-domeinnamen. Zo steeg het aantal domeinnamen met StartTLS het afgelopen halfjaar van 3,2 naar 3,6 miljoen. StartTLS versleutelt het verkeer tussen mailservers, wat het lastiger maakt voor […]

Lees meer

Aanvallers achterhalen landnummers van Twitter-gebruikers

Aanvallers hebben bij een aanval op Twitter de landnummers van gebruikers kunnen achterhalen, zo heeft de microbloggingdienst bekendgemaakt. Twitter biedt gebruikers een online supportformulier waarmee het mogelijk is om problemen met het account te rapporteren. Een probleem met het supportformulier zorgde ervoor dat het mogelijk was om het landnummer van […]

Lees meer

Wij leveren aan klanten in o.a. de volgende sectoren: